Stopp i avloppet igen

I dag, den 15/6, var det stopp i samma pump som det varit stopp i två gånger tidigare. Detta inom bara en månad. Även denna gång var det tvättlappar och matfett som var orsaken till stoppet. Vi påpekar ännu en gång att det är förbjudet att spola ner något annat än fekalier och toalettpapper i toaletten. Det är också förbjudet att spola ner matfett i avloppet, givetvis är det ok att diska av stekpannan men mängden fett antyder att det är betydligt mer än så som spolats ner. Om man friterar ska detta hällas i en annan behållare och slängas i hushållssoporna.

Det som händer när det blir stopp är att pumparna går till det blir stopp och då är det stor risk att pumparna skär och skär de måste vi köpa nya pumpar och de är inte billiga. Bara dessa tre stopp har kostat föreningen mycket pengar.

Vi vet att många sköter detta på rätt sätt men tyvärr räcker det med att någon spolar ner sådant som inte ska vara där för att det ska bli problem. Enligt servicekillen har vi ett mycket fin och välfungerade anläggning men även den bästa anläggningen kan inte hantera att den används på fel sätt.

Mvh
Styrelsen